Aruba VIA (VPN) - Installera Och Konfigurera Klient

Aruba VIA är en så kallad VPN-klient som gör det möjligt för en dator att skapa en "isolerad" koppling in till Midrocs nätverk från ett annat nätverk (t.ex. hemifrån eller från en kunds nätverk).

På detta sätt kan man alltså komma åt t.ex. H:, S: och T: externt. Denna applikation startas automatiskt tillsammans med operativsystemet för att du alltid skall vara uppkopplad mot Midrocs nät. Observera dock att trafiken som går via detta krypteras vilket medför en ganska stor försämring på hastigheten jämfört med dagens hastigheter (ca. 4 mbit/s ned och upp vilket kan jämföras med ett ADSL-modem i början av 2000-talet).

• Längst ned på sidan finner du Aruba VIA-mjukvaran bifogad (ansetup64.zip).
  • Rådande version är 2.1.1.8 per den 2015-12-15

Klienten skall vara installerad vid leverans av en dator. För att starta den så välj Start och skriv VIA i sökfältet och välj därefter Aruba VIA

Steg 1

Fyll i följande fält:

Remote Server : aruba.midroc.se

Username: Din mailadress

Password: Ditt kontolösenord

Tryck sedan på Login.

Steg 2

Tryck på Ja.

Steg 3

Tryck på fliken Diagnostics.

Sista meddelandet i listan ska visa Trusted enligt bilden nedan.

VIA-2.1.1.8-X64.zip (3 MB)