OneDrive - Börja använda nya OneDrive

OneDrive

OneDrive är din personliga lagringsyta i molnet. Fördelen med att spara filerna med Onedrive i molnet är dels att du kan komma åt dem från alla olika platser (andra datorer, din mobiltelefon, ipad osv.) och dels att du inte behöver befinna dig på ett midroc-kontor/nätverk eller använda VPN (Aruba VIA) för att filerna skall sparas till en plats där du alltid kommer åt dem.

Det finns bra backupsystem med versionshantering ifall man behöver gå tillbaka efter man gjort ändringar till exempel också. Appar finns för iPhone, Android och Windows Phone för OneDrive.

1. Klicka på Start och sök på "OneDrive" klicka sedan på Microsoft OneDrive (Obs! ej OneDrive för företag)

2. Skriv in din Midroc-emailadress. Får du val vid inloggning att välja mellan privat och arbetskonto så välj Arbets/skolkonto.

3. Klicka på Nästa.

4. Markera vilka mappar i OneDrive som du vill ska synkroniseras ner till din dator. Alternativt välj att alla ska synkroniseras. Klicka sedan på Nästa.

5. Klicka på Öppna min OneDrive - onmidroc-mapp.

6. OneDrive mappen ligger nu under Favoriter i utforskaren.

Synkronisering

Det finns 3 olika status ikoner för synkronisering. Processen är:

Lägger du ny fil i din OneDrive mapp så kommer den börja synkroniseras (blåa pilar) och sedan få sig en grön bock när uppladdningen är klar. Sedan finns filen i molnet och ligger säkert. Detta kan du verifiera genom att högerklicka på filen och välj "visa online".

Om filen/filerna får en statusikon som ett rött kryss så betyder detta att filen inte gick att laddas upp till molnet av diverse anledning. Klicka på blåa molnet nere vid klockan för att se status. Åtgärda snarast felet så synkroniseringen kan fortsätta. När en fil har ett rött kryss så ligger filen endast lokalt. Likadant ifall en fil står och snurrar med blåa pilar utan att komma vidare. Säkerställ att alla dina filer har grön bock!

Om du tar bort någon fil i utforskaren för OneDrive så kommer denna fil även tas bort i molnet/webben och läggas där i papperskorgen.

Stoppa en Synkronisering

1. Högerklicka på det blåa molnet nere till höger vid klockan och välj inställningar.

2. Välj sedan vilket rum du vill ta bort synken ifrån under Konto fliken.

3. Klicka sedan på Stoppa Synkronisering. Kopia av filerna lämnas kvar under din användarprofil lokalt på datorn.