Multifaktor och app lösenord

För applikationer som inte förstår multifaktor (oftast icke Microsoft applikationer) t.ex. iphone mail t.ex. enligt nedanstående bild. Där fungerar inte vanliga lösenordet på kontot utan man måste skapa ett sådant här "app lösenord".

Gå in på online och klicka på ditt kort och välj view account

Sedan kommer du in på o365 inställningar, klicka på Security & Privacy och sedan "Additional security verification". Då kommer länken "update your phone settings...."

Klicka på den "rätt så osynliga" app passwords sedan create password

Namnge det lösenordet till vad du ska använda den till. T.ex. "iPhone7 mail app", då kommer ett lösenord upp som du lägger in i iphone appen t.ex. under mail delen.

Det lösenordet kommer aldrig bytas och är viktigt den enbart används för den appen som den är skapad för.