Programhantering i windows 10

Förinstallerade program

Microsoft Office 2016

• Word
    • Excel
    • OneNote
    • PowerPoint
    • Outlook
    • Access
    • Publisher

Övriga program

• Acrobat Reader (default pdf läsare)
    • Webbläsare
    • Microsoft Edge (default)
    • Google Chrome
    • Internet Explorer

Saknar du program i listan ovan? Kolla först i Software Center (information om detta längre ned i artikeln) eller i Microsoft Store som du hittar i startmenyn. I Microsoft Store hittar man dem vanligaste kommersiella programmen som te.x. Spotify, VLC med flera. Program från Microsoft Store kräver inga adminrättigheter för att installera.

Skype, OneDrive och epost-program finns i två olika varianter. Se nedan vilka som är Midrocs standard.

Rätt: Skype for Business 2016 (den markerade)

Rätt: OneDrive (den markerade)
Rätt: Outlook (den markerade)

Tips! Du hittar ett program snabbast genom att först trycka Windows-tangenten och sedan skriva första bokstäverna i programmets namn. Testa, tryck Windows-tangenten eller klicka på startmenyn längst ned till vänster och skriv sedan Excel samt klicka Enter så startar programmet. ladda_ned__1_.jpg

Startmenyn

Hur lägger man till egna genvägar?

Gemon att högerklicka på valfri ikon under startmenyn så lägger man till programmet till "Aktuellt för mig"

Program/Software center

Hur installerar man nya program via "Software Center"?

De programmen som du behöver för ditt arbete inom Midroc är "paketerade" och finns i Software Center, exempel på det kan vara BankID, Cognos eller andra viktiga applikationer. Ser du inte de applikationer du förväntar dig så kontakta genast oss på Servicedesk.

Hur hittar man software center?

Software center hittar du enklast via startmenyn och skriva "software" så kommer den komma upp. Vill du så kan du lägga till den under "Aktuellt för mig" enligt ovanstående instruktion.