Windowstangenten

1. Hitta Windows-tangenten

Windows-tangenten öppnar startmenyn och i Windows 10 kan man börja skriva direkt efter det du söker. Du behöver bara skriva dem första bokstäverna för att få fram ett resultat. Istället för att använda muspekaren och klicka så kan du trycka på Enter

2. Snabba genvägar med Windows-tangenten

Windows-tangenten har fler funktioner än att bara öppna startmenyn. Om du håller Windows-knappen nedtryckt följt av en annan tangent så kan du snabbt aktivera en genväg för att aktivera funktioner, öppna fönster, växla mellan fönster etc.

Här är några bra funktioner man kan använda tillsammans med Windowstangenten och Windows 10!

Windowstangent + L = Lås datorn.
Windowstangent + D = Visa/dölj skrivbordet
Windowstangent + E = Öppna utforskaren
Windowstangent + I = öppna inställningar
Windowstangent + P = Ändra presentationsläge
Windowstangent + Tab = Bläddra mellan fönster
Windowstangent + X = Snabblänk (motsvarande högerklick på windows-flaggan)