Dela skärmen i Skype för företag

Du kan visa hela skrivbordet, eller bara ett program, för alla som deltar i ett möte, samtal eller en snabbmeddelandekonversation i Skype för företag.

Presentera program om du vill presentera särskilda program eller filer och inte vill att andra ska se något annat på din dator.

Dela skärmen eller program

1.Längst ned i konversationsfönstret klickar du på knappen Presentera (skärm).

2.Välj något av följande:

Klicka på Presentera skrivbord om du vill dela innehållet på skrivbordet.

Viktigt!: När du delar skrivbordet kan alla mötesdeltagare se dina program, filer och meddelanden. Om det finns konfidentiella uppgifter eller filer som du inte vill att de andra ska se måste du stänga dem eller använda Presentera program i stället.

Klicka på Presentera program om du vill dela ett eller flera program eller filer. Markera sedan det aktuella programmet eller filen.

3.I delningsverktygsfältet högst upp på skärmen kan du använda något av följande alternativ:

Klicka på Sluta presentera när du vill sluta dela skärmen.

Klicka på Ge kontroll för att dela kontrollen över skrivbordet eller programmet med deltagarna.

Klicka på knappnålent om du vill dölja verktygsfältet och få mer utrymme. Om du vill visa verktygsfältet igen flyttar du musen längst upp på skärmen. När delningsverktygsfältet visas kan du använda kontrollerna du behöver. Klicka på knappnålen igen om du vill behålla verktygsfältet synligt.

Obs!:  Medan du presenterar ändras din Skype för företag-status till Presenterar ( Statusindikator för presentation ) och du kommer inte att ta emot några snabbmeddelanden eller samtal. Du kan ändra den här inställningen i fönstret Statusalternativ.

Om du vill att en mötesdeltagare ska dela sin skärm ger du dem presentatörsåtkomst, så att hon eller han kan använda kontrollerna. Om de inte använder Skype för företag kan de ändå presentera med Skype for Business Web App.

Dela primär eller sekundär bildskärm, eller alla bildskärmar

Om du har fler än en skärm visas alla på fliken Presentera skrivbord och du kan välja vilken du vill dela. Om du delar Alla skärmar, öppnas delningsverktygsfältet på din primära skärm. Om du endast använder en skärm visas inte fliken Presentera skrivbord.

Presentera ett PowerPoint-bildspel i ett scenario med flera bildskärmar

Du kan presentera ett PowerPoint-bildspel som ett proffs om du drar nytta av flera bildskärmar.

Om du befinner dig i ett konferensrum och du vill visa bildspelet med en projektor eller en enhet med stor skärm kan du presentera bildspelet med en sekundär bildskärm. PowerPoint-bildspelet kommer att visas på den stora skärmen för personerna i rummet och i presentationsfönstret för personer som deltar via Skype för företag. På din bärbara dator kommer du att se föredragshållarvyn som visar den aktuella bilden, presentatörsanteckningarna och en förhandsgranskning av nästa bild – synlig bara för dig.

Om du presenterar ett PowerPoint-bildspel från kontoret och har flera bildskärmar, kan du presentera med hjälp av den sekundära bildskärmen och ändå se presentatörsanteckningsvyn på den primära bildskärmen.

Presentera ett PowerPoint-bildspel till projektor eller stor skärm i ett konferensrum genom att presentera på den sekundära bildskärmen.Du ser din föredragshållarvy på din bärbara dator, men deltagarna i rummet eller i Lync-mötet ser bara bildspelet.

Presenterar ett PowerPoint-bildspel med Skype från kontoret

Oavsett hur du gör är instruktionerna desamma:

1.Öppna PowerPoint-bilderna utanför Skype för företag på den primära bildskärmen (eller den bärbara datorn om du är i ett konferensrum.

1. Välj fliken Bildspel och klicka sedan på Från början. Deltagarvyn av bilderna visas på den sekundära bildskärmen (eller på projektorn om du befinner dig i ett konferensrum). Föredragshållarvyn visas på den primära bildskärmen

3.I Skype för företag klickar du på ikonen Presentera och väljer sedan Presentera skrivbord.

1. I dialogrutan Presentera skrivbord klickar du på den sekundära bildskärmen – eller den bildskärm som visar deltagarvyn av PowerPoint-bilderna.

Ge och ta kontroll över en delad session

Om du vill att en annan mötesdeltagare ska göra ändringar i en fil, hjälpa dig med presentationen eller demonstrera något kan du lämna över kontrollen till honom eller henne. I sådana fall styr ni båda över delningen, men du kan när som helst ta tillbaka kontrollen.

1.Klicka på Ge kontroll i delningsverktygsfältet.

2.Markera namnet på den person som du vill lämna över kontrollen till.

En avisering skickas till den aktuella personen via Skype för företag, så att han eller hon får veta att du har lämnat över kontrollen.

3.Om du vill ta tillbaka kontrollen klickar du på Ge kontroll en gång till, och sedan på Återta kontrollen.